dimecres, 1 d’abril del 2009

Cinc mesos d'Històries de Paradís

Ara farà cinc mesos de la publicació d'Històries del Paradís. En aquest temps, dues edicions, al voltant de 5.000 llibres venuts i un bon grapat de ressenyes. Ací en teniu unes quantes:






"Et serra la gola i et deixa sense alè. Parla de violència i d'ambigüitat moral, parla de paradoxes mortals, parla de culpabilitat, parla de la brutalitat de viure i de la de morir. És un gran llibre de relats".
Isabel-Clara Simó, escriptora.
Publicat a l’Avui

"No tinc gaires dubtes a considerar que la vintena de relats breus que ens presenta Sarrià són una de les sorpreses literàries més agradables d’aquest 2008 que aviat tancarà portes."
Joan Josep Isern, Avui

"Una colección de relatos breves pero contundentes como un puñetazo, escritos con una eficiacia narrativa poco habitual en un autor que empieza"
Qué Leer

"Els vint-i-dos relats que ens presenta supera expectatives. Una recerca a través del realisme fictici del oblidats de la història i del discurs on el paradís és violència però també tendresa. "
Lucas Marco, redactor de Diagonal.

"Una selección de 22 narraciones sorprendentes. Mueve la cámara del narrador con mano de maestro, de veterano, para dirigir al lector hacia el lugar preciso. Con toda seguridad, uno de los éxitos de la temporada"
Antoni Rubio, El Mundo

"Una literatura compromesa amb el retrat, trist i dolorós, de comportaments que no ens deixen, als humans, gaire ufanosos de la nostra condició"
Vicent Alonso, escriptor i professor de Universitat de València.
Publicat a El País.

"Petits contes de frases curtes plenes de vitalitat i sabor de vida. Un llibre redó”
Diego Gómez, president de la Federació Escola Valenciana
Publicat a la revista Escola Catalana.

"Sarrià ha escrit com canta i escriu als mateixos que canta. Als qui pateixen, als desfavorits i als que lluiten per canviar l’status quo. Vint-i-dues històries que malgrat les metàfores incloses per l’autor, ens traspassen el cor per la senzilla raó que són reals. "
Jordi Garrigós, redactor de L'Accent i col·laborador de l'Enderrock.

"Un conte de llibres que sorprendrà, no perquè l'haja escrit "el cantant d'Obrint Pas", sinó perquè és un llibre ben fet i dóna una visió valenciana del món mentre anem caient als jardins d'un paradís en crisi, consolant-nos amb un: "Fins ara tot va bé".
Feliu Ventura, cantautor.

"Només començar-lo a llegir vaig quedar-me sense paraules."
Cesk Freixas, cantautor

"Xavi la clava a la consciència. Superant el dèficit d’allò que no ens van explicar mai a l’escola: que la vida anava de veres. Massa seriosament com per bandejar-la i menystenir-la. I no celebrar-la. Com a miracle quotidià encara entre tanta podridura. Com a únic paradís, on la vida mateixa ja és, ella mateixa, la utopia més necessària."
David Fernàndez, escriptor i col·laborador del setmanari Directa i Vilaweb.

"M’atrevisc a dir que ha fet una feina magnífica, amb frases curtes, un llenguatge acurat, i un ritme gairebé cinematogràfic, enganxa des del primer mot."
Gemma Pasqual, escriptora.